незручні питання до влади
автор та ведуча Рена Назарова
На головну
Чорний список / Білий список
Небайдужим киянам - сюди!
Натисніть!

У цьому розділі

Останній ефір
Попередні ефіри
Майбутні теми
Запропонувати тему
Хочу в студію

        Знайти

Газета «Київський форум»

№5, липень 2012
У столиці відбувся Відкритий Експертний Форум. Актуальні проблеми столиці - план дій нової Київради. Київ без Черновецького: радіти ще рано.

№4, травень 2012
Сімейна медицина: 100 млн. грн. киян - в нікуди! Чи потрібні киянам сімейні лікарі? Андреевский без ГМО.

№3, квітень 2012
Бюджетна «подачка» напередодні виборів. Війна за зелень. Інтриги на Пейзажній алеї. Сховище відпрацьованого ядерного палива поблизу Києва.

№2, спецвипуск, березень 2012
ОСББ як вихід із комунальної кризи, або допоможи собі сам! Крокодилячі сльози житлово-комунальних олігархів. Як судитися з ЖЕКами?

№1, лютий 2012
Медичні реформи додадуть киянам проблем. Шулявка - ні пройти, ні проїхати. Київ ось-ось потоне у власному "добрі". Прибирання по-київськи.

 
  

Опитування

Чи можуть мешканці Києва контролювати дії столичної влади?

Завантаження ... Завантаження ...

Погода у Києві

Популярні ефіри

Важливо

 У центрі Києва зміниться маршрут громадського транспорту

Передача

14.08.2012
друкувати надіслати
 

Гостинний двір: боротьба триває!

Відеозапис

170 переглядів відео 170   



Цитати учасників ефіру

Володимир Яворівський – голова Комітету ВР України з питань культури і духовності, народний депутат України: «… для того щоб зберегти ареал Подолу, це дух Києва починається у Подолі…  сьогодні взяти і перебудувати і під що – ще під один розважальний центр. На місті Президента, як гаранта Конституції, я би на цей законопроект і будь хто наклав би вето… я переконаний, що за цим законопроектом стоїть персона…»

Микола Жаріков – головний архітектор м. Києва 1986-1992 рр.: «… для меня это памятник национального значения…  где вы найдете еще пример через 175 лет возродить мечту многих людей… и создать такое творение, которое украсило город,  стало центром Контрактовой площади…»

Сергій Целовальник – начальник ГУ містобудування та архітектури КМДА, головний архітектор м. Києва: «… да, это замечательное сооружение, но строго к нему предъявлять такие же требование памятника как и к другим памятникам это не правильно… точно было бы памятником… если бы после его строительства там была бы возрождена его функция – торговая функция…»

Лариса Скорик – віце-президент Національної спілки архітекторів України: «… справжнім надбанням на тому місті міг стати магістрат Григоровича-Барського, але не став… тому вони з великим задоволенням сказали, – давайте будемо відбудовувати Гостинний двір… так що давайте не розповідати про ці забави на предмет того що це була така найпатріотичніша споруда Гостинний двір…»

Анатолій Беркута – радник міністра регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України: «… треба щоб Контрактову площу привели до порядку і я не розумію чому громадськість не протестує проти тих «ганделиків», які стоять на Контрактовій площі, проти трамвая…, ми не говоримо про те, що на Контрактовій площі зупинка автобусів, яка там не повинна бути, ми не говоримо про те що нам необхідно було повернутися до теми Сагайдачного – пішохідна вулиця… Гостинний двір треба привести в порядок… щоб це не був наш позор …»

Михайло Дегтярьов – науковий співробітник історіко – архітектурного заповідника «Стародавній Київ»: «…особый режим строительных работ давно существует на територии заповедника. Должна сохраняться только старина, аутентичный облик старинних зданий и все мероприятия направлены на сохранение сложившейся историко-архитектурной среды… Что касаеться Гостинного двора, то настоящее готовиться преступление…»

Богдан Кожушко – член колегії Головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії і культури: «… ми зі своїм листом звернулися до Президента України…  оскільки постанова приймалася не правочинною… відповіді до сьогоднішнього дня не має…»

Сергій Федоринчик – керівник інформаційного центру Української екологічної асоціації «Зелений світ»: «… не можна використовувати Закон вибірково… ні кого… чомусь не хвилює що реєстру не має, а є список, а процедури вилучення списку не існує, тобто це сваволя, це вибірковість…»

Яків Дехтяр – в.о. начальника ГУ охорони культурної спадщини КМДА: «… дійсно це новобудова… на науковій раді, яка відбулася в науково – методичному центрі… було запропоновано розглянути питання щодо включення Гостинного двору до переліку пам’яток містобудування, тобто акцент площі є, його необхідно зберігати…»

Тимофій Єфомітін – активіст «Гостинної республіки»: «… там находиться до десятка людей, которые днем и ночью там живут, ночуют, сейчас холодно, сыро, они не смотря на это остаються там, создают какие-то условия для людей, которые туда прийдут… и охраняют это место вместо государства, которое его охраняло до это… »

Олег Мусій – активіст «Гостинної республіки»: «… подякувати і схилити голову перед тими захисниками, які там знаходяться і виконують функцію держави. Насправді держава, із-за того що вона корумпована на скрізь, усунулася від захисту пам’яток історії…»

Оксана Котомкіна – координатор проекту Всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони»: «… ніхто не говорить про те, що на справді відбувається, а на справді відбувається дуже дивна річ – вони здають місто Київ… »

Оксана Романюк – представник міжнародної організації «Репортери без кордонів» в Україні: «… послухавши наших чиновників… вони не розуміють що відбувається з Гостинним двором… зайдіть у Гостинний двір зараз, ви дізнайтесь потреби суспільства зараз… скільки можна будувати в Києві торгівле-розважальних центрів… »

Михайло Кальницький – києвознавець, історик: «… цінність Гостинного двору… це пам’ятка містобудування… вже зробили перший крок – збудували двоповерховий Гостинний двір, другий крок – це реалізувати комплекс гести і тоді Поділ, нарешті через 200 років, може повернути оцю можливість ансамблю…»

 

Ви небайдужий киянин? Зареєструйтеся або увійдіть на сайт.

Ви гість? Гостям можна коментувати з 10:00 до 18:00 у робочі дні.

робота декоратора в Одессе, тесты жизнь, Татьяна Доронина, МАКСИМ видео, Ивано-Франковск цена Chevrolet

© 2012 ВГО “Київський форум”. Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації. Будь-який передрук матеріалів з сайту може здійснюватись лише при наявності “активного гіперпосилання” на www.kiev-forum.org, а також на сам матеріал.